Meglepő autókarbantartási tippek II.

Újságpapír, mint szélvédőtisztító


Ez speciel nem lesz meglepő legtöbbünknek, hiszen lakásunk nyílászáróit is legtöbben újságpapírral tisztítjuk. Az összegyűrött újság természetesen az autónk szélvédőjén is hatékony. Nem hagy csíkokat az üvegfelületen.

Szappan a gumiabroncsok oldalfalán


Emlékeztek a Verdák című animációs film azon jelenetére, ahol a kis olasz szerelőautó fehér oldalfalú abroncsokkal vértezi fel Villám McQueen-t?

Tuningőrülteknek, vagyis ebben az esetben fehér oldalfalú abroncsokat használóknak hasznos praktika lehet a szappan, amely a piszokra érzékeny felületet úgy tisztítja meg, hogy közben nem károsítja az abroncsszövetet.

Parkoljunk rá az öntözőfejre


Autómosáskor - már ha saját kezüleg végezzük és nem egy autómosóba állunk be - gyakran megfeledkezünk az alvázról. Hogy elkerüljük az alváz egyes részein, a só okozta rozsdásodást, egyszerűen parkoljunk rá a kerti öntözőcső szórófejére és nyissuk meg a csapot teljes intenzítással.

Szűk a garázs? Elő a fényvisszaverő szalagot


Az autók méretének növekedésével, illetve a lomok "térhódításával" a garázsok egyre szűkösebbé váltak. Egy-egy komolyabb karcolás ki vagy beálláskor pedig igen sokba kerülhet. A falakra, illetve azokra a tárgyakra, melyek nehezen láthatóak, ragasszunk fényvisszaverő szalagot!



















Dísztárcsa, mint ásó


Téligumi időszakban bizony elő-előfordulhat, hogy beragadunk a hóba. A legjobb ha ilyen helyzetekre bekészítünk egy kis ásót a csomagtérbe. Ha ez mégsem áll rendelkezésre, használhatjuk az egyik dísztárcsát hólapátként.

Nylonharisnya a fényszórókhoz?


Látni és látszani, ez egy roppant fontos ökölszabály, különösen téligumi időszakban. Utóbbi egyik alapvető felvétele fényszóróink alapos letisztítása. Egy régi pár női nylonharisnya, némi ablaktisztító és máris fényesen ragyognak fényszóróink.
,Nemrég beszámoltam nektek pár házi praktikáról, amivel hozzájárulhatunk autónk megfelelő ápolásához, tisztításához.

Ma folytatjuk a gyakran meglepő eszközök bemutatását, melyekről legritkább esetben jutna eszünkbe az autóápolás, mégis hasznosnak bizonyulnak ezen területen is.