Kicsit merüljünk el a részletekben, téli gumi vásárlás előtt!

Csak két példát mondok: A tapadás és vonóerő, jeges vagy tömött hóval borított úton, illetve a futásteljesítmény (mennyire strapabíró egy gumi, milyen hosszú az élettartama), olyan ismérvek, amikre aligha legyintünk. Ne feledjük, téli gumikról beszélünk! Ezen ismérvek viszont nem részei az EU-s címkének.

Ezért érdemes követni a hivatalos téli abroncs teszteket (Pl. ADAC éves tesztje, EVO magazin, Auto Bild, stb.), valamint a felhasználói értékeléseket. (Pl. Tyrereview)

TIPP: Ha kinézte, melyik téli abroncsot szeretné megvásárolni, nézzen be akciós ajánlataink közé . Hátha olcsóbban is hozzájuthat a hőn áhított téli szetthez!

,Nemrég olvastam, a Goodyear-Dunlop hivatalos állásfoglalását, amiben fuvarozók, flotta tulajdonosok figyelmét hívják fel arra, hogy a tartósan hideg idő (ezáltal a téli gumi szezon) közeledtével, kicsit merüljenek el a részletekbe, mielőtt téli abroncsot vásárolnának! A tanács, minden magánszemély számára értékes lehet, nézzük!

Az EU által tavaly novemberben kötelezővé tett gumiabroncs címke, három valóban fontos ismérvről tájékoztatja a vásárlókat (gördülési ellenállás, nedves tapadás, ami ugye télen különösen aktuális, illetve kibocsájtott zajszint), mégis nem biztos, hogy kellő körültekintéssel járunk el, ha csupán erre hagyatkozva döntünk egyik, vagy másik márka és téli minta mellett.