Téli abroncsot teszteltünk extrém körülmények között



A MARSO Kft. részéről Márkus Tibor kereskedelmi igazgató helyettes és Magály Péter nagykereskedelmi értékesítési menedzser vettek részt a Finnország legészakibb repülőterével és a világ legészakibb sípályájával rendelkező ivaloi abroncs tesztelésen. Ha az extrém körülményeket vesszük figyelembe, már az is elég szélsőséges számunkra, hogy március végén a nappali hőmérséklet még mindig -5°C míg az éjszakai -20°C körül van Ivaloban, de ha ez nem lenne elég, akkor jó, ha tudjuk, hogy Ivalo az Északi sarkkörtől még 300 kilométerre északra található. Itt jegyeznénk meg, hogy a Nokian az egyetlen gumiabroncs gyártó, aki az északi körülmények között élő vásárlók szükségeit veszi figyelembe, és termékeit különösen az igényeiknek megfelelően alakítja ki. Ezt misem bizonyítja jobban, mint hogy Ivalo és környékén másik 3 abroncs gyártó is rendelkezik tesztpályával, melyek együttesen vett területe ~150 ha. A Nokiantöbb, mint 700 ha-on alakított ki az elmúlt 15 évben különböző tesztelési körülményekre alkalmas teszt centrumot!



A téli gumiabroncsok legjobb tesztelési helye így mindenképpen Európa északi területe, különösen igaz ez Ivalora, ahol befagyott tavon (azaz jégen) teszteltük az abroncsokat és mondhatjuk nyugodtan azt is, hogy ott, ahol már szinte a civilizáció sem maradna meg. Habár itthon még tombol a tavaszi-nyári szezon, Ivaloban már a Hakkapeliitta család 2017. évi téli tagjának tesztelése történt. A két felejthetetlen nap alatt a magyar csapat megismerkedett a NOKIAN Hakkapeliitta gumiabroncs legfontosabb tulajdonságaival és a gumiabroncs technológiájával is.

Személyes tapasztalatunk alapján kimondhatjuk, hogy a Hakkapeliitta gumiabroncsot igazán téli extrém időjárási körülményekre fejlesztették ki. Az elméleti ismereteket követően egy Audi A6, versenypilóta által vezetett, biztonságunkra gondosan odafigyelve természetesen, de 260km/h sebességgel „száguldoztunk” a befagyott tó tükörsima jegén. Az abroncs kiválóan alkalmazkodott a szélsőséges időjárási körülményekhez, habár számunkra kicsitijesztő volt látni, ahogy a versenypilóta a kormányt jobbra-balra „rángatva” tartja egyenesben az autót 250 felett.

A tesztelésen túlmenően szót kell ejtenünk a finnek vendégszeretetén is, hiszen minden jelentősebb turisztikai vonzerőt elénk tártak: síelés, síugrás, finn szauna ezt követően befagyott tó jegére vágott lékbe merülés és szerencsénkre a sarki fényeket is sikerült még megtekintenünk, habár ezt előre nem tervezték be vendéglátóink.



Ha összegeznénk a hallottakat, látottakat és tapasztalatokat, a MARSO Kft. mint a Nokian magyarországi kizárólagos forgalmazója ismét első kézből fogja majd nyújtani a legjobb tapasztalatokat a téli szezon Nokian abroncsaira vonatkozóan az ivaloi tesztelésnek köszönhetően is.

Ha viszont Ön még nem szeretne ennyire előre menni az időben és a téli helyett az éppen aktuális nyári Nokian gumiabroncs kínálatunkat tekintené meg, azt az alábbi linken megteheti!
,
Természetes funkcionalitás – ezzel a két szóval invitálta meg a NokianTyres a MARSO Kft-t és két jelentős NOKIAN személy gumiabroncsot értékesítő MARSO Partnert, akik egyben Hivatalos NokianTyres Forgalmazók (NAD partnerek), március végén Ivaloba.