Autószerviz szolgáltatások

Klíma ellenőrzés, javítás

Egy klímarendszer meghibásodásának jó néhány oka lehet, nemcsak klímagáz hiány. Ennek feltárására az ügyfeleinkkel egyeztetett szerviz időpontban először megvizsgáljuk a klímarendszerét.

Ha a megoldás csupán egy gázzal való feltöltés, ez azonnal orvosolható és költsége sem rúg magasabbra pár tízezer forintnál. A hűtőközeg hiánya lehet természetes elszivárgás oka, vagy a lyukas klímarendszer. Léteznek olyan sérülések, melyek első alkalommal nem felfedezhetők, jelzőfestékkel kell ellátni a klímát. Más problémák is lehetségesek, mint például kompresszor problémák, elektromos problémák, vagy a hűtő-melegedő felületek légáram-elakadása.

A meghibásodástól függően a javítási metódus költsége is változó lehet, de az sem garantált, hogy az első látogatáskor megkapható a végleges megoldás.

Kezdő lépésként feltárjuk a hibát, ennek jellemzően az ideje 30-60 perc, és díja bruttó 11.050 Ft. Amennyiben a klímarendszer azonnal javítható (például csak töltéssel, esetleg tömítések cseréjével) a 11.050 Ft-os vizsgálati díjat elengedjük.


Klíma töltés folyamata:

Szervizhálózatunk BrainBee klíma töltőgéppel végzi a rendszerek vizsgálatát, töltését. Csatlakoztatjuk a szerviz berendezést a klíma körre. Megkezdjük a lefejtést és dokumentáljuk a lefejtett hűtőközeg mennyiségét (g) és a lefejtett olaj mennyiségét (ml).

Amennyiben a hűtőközeg nagy mennyisége hiányzik, nagy tisztaságú nitrogénnel nyomáspróbát végzünk (18-20 bar). A tömítetlenséget megszüntetjük. A nitrogén eltávolításkor magával ragadja az idegen gázokat és légnedvességet.

Megkezdjük a vákuumolást, amely 15-20 percet vesz igénybe. Feltöltjük a rendszert a megfelelő típusú és mennyiségű hűtőközeggel. Üzem melegre járatjuk a rendszert és ellenőrizzük a felépült nyomásokat és a lefújt hőmérsékletet. Az egész művelet kb 1,5 órát vesz igénybe.

pályázati logó