Gumis beruházás: A Michelin már a jövőt tervezi

További célterülete a beruházásnak a különböző félkész (de további megmunkálásra alkalmas) fémalkatrészek beszerzése, illetve a mezőgazdasági gumik gyártása.

Szintén a Michelinhez kapcsolódó világgazdasági hír, hogy az Algériában lévő gyáregységet viszont bezárja a francia abroncsgyártó.
,A francia gumiabroncs gyár több mint nyolcszáz millió euróval tervezi fejleszteni, franciaországi termelő kapacitását, a következő 6 évben. Így kívánják biztosítani világpiaci versenyképességüket.

A beruházás fő irányvonala a La Roche-sur-Yon-ban található központjuk fejlesztése lesz. 2019-re, a terv szerint megduplázzák a gumiabroncs termelést, évi 1,6 millió abroncsra.

Több mint 220 millió eurót költ a Michelin a kutatás fejlesztés részlegük modernizálására. Ez egyrészt az innovációs lehetőségeket szélesíti ki, másrészt gyorsítja a gumiabroncsok beltéri, laboratóriumi körülmények közötti tesztelését.
(Azért halkan jegyezzem meg, most sem utolsó a Michelin K+F részlege. Elég, ha a nemrégiben bemutatott Primacy abroncscsalád új tagjára gondolok , a maga négyes technológiájával.)