Hogyan tartsuk meg a kellő gumi hőmérsékletet a nyári hőségben?


  1. A guminyomást mindig hidegen, azaz az üzemeltetés után 2-3 órával ellenőrizzük!
  2. Ha alacsony értéket tapasztalunk, rögtön pótoljuk a légnyomást! Ehhez vásárolhatunk kis kézi kompresszort már nem is túl drágán, de persze a benzinkutakon is megtehetjük mindezt.
  3. Mindezekhez persze vásároljunk egy gumiabroncs nyomásmérőt! Ebből is létezik digitális és analóg is.
  4. Figyeljük a hőmérsékletváltozást! A gumiabroncsok már jelentősnek mondható nyomásváltozáson eshetnek át, 10 fok hőmérséklet ingadozás hatására.
Láthatjuk, hogy ez a négy lépés kb. 10 percet vesz igénybe, a nyárigumik élettartamár viszont ennek sokszorosával növelheted meg, ha követed a tanácsokat! ,Figyeljétek meg az utóbbi években tapasztalt nyári időjárást. Megdőlt a melegrekord, a katasztrófavédelem legmagasabb fokú riasztást adott ki a kánikula miatt. Ilyen és ehhez hasonló hírek jöttek 2012-ben is és nem leszek meglepődve, ha 2013-ban is ez vár ránk.

A forró nyár nem csak a mi szervezetünket viseli meg, hanem a gumiabroncsokat is. A nyárigumikat olyan keverékből állítják elő, amely ellenáll a magas hőmérsékletnek, de a tartós kánikula mellett nagyon nem árt bizonyos elővigyázatosságokat tennünk, hogy maximalizáljuk nyári abroncsaink élettartamát és maximalizáljuk azok teljesítményét.
Az egyik legfontosabb tényező a megfelelő guminyomás. Nyári melegben nagyobb gyakorisággal ellenőrizzük az értéket, mint általában! Lássuk a tippeket: ...