Nyári autó ellenőrzés 2. rész - A klímaberendezés karbantartása

Ilyenkor nem csak a rossz szagot, de gombákat és baktériumokat is folyamatosan keringteti a rendszer, ami az ott ülő utasokat akár meg is fertőzheti. Ezért javasolják a szakemberek, hogy évente tisztítassuk ki a klímarendszerünket. A klímatisztítást egy speciálisan erre a célra kifejlesztett anyaggal végzik, ami megszabadítja az autóját a kórokozóktól, és kellemes levegőt biztosít.

A másik gyakori probléma, amivel az autótulajdonosok szembesülhetnek a klímaszezon elején, hogy a berendezés nem hűt megfelelően, gyengébb a hűtőhatása az előző évekhez képest. Sajnos a klímaberendezések évente 20%-ot vesztenek a hűtőközegükből, ami nagyban befolyásolja a működésüket. A megoldás a klímafeltöltés , amely során az elszökött hűtőközeget újratöltik, és klímája olyan jól hűt majd, mint új korában.

A klímaberendezés karbantartásához hozzátartozik még egy apró, de fontos dolog, a pollenszűrő cseréje. Ez a szűrő véd a porral és levegőben lévő pollenekkel szemben, cseréje évente javasolt, hogy ugyanolyan hatásfokkal tudja kiszűrni ezeket az apró részecskéket.

Tekintse meg AKCIÓS KLÍMASZERVIZ AJÁNLATUNKAT itt!

, Végre megérkezett a nyár, és egyre többen nyúlnak az autóban a klíma gombhoz. Akinek van légkondicionáló berendezés az autójában, biztosan találkozott már azzal a szituációval, amikor hosszú idő után először kapcsolja be a klímáját és az rossz szaggal árasztja el az utasteret.