Egy újabb EU országban lett kötelező a téligumi

Az országban még külön parkolókat is különítettek el azon autósoknak, akiket rajtakapnak galád nyárigumizáson. Ezeknek az autósoknak haladéktalanul el kell hagyni az utat és az első téligumi szervizben, vagy ezekben a parkolókban kell hagyniuk az autót.
A luxemburgi törvényhozók, a két évvel korábbi német mintát követve fogalmazták meg új téligumi szabályukat.

Hogy Magyarországon lesz-e kötelező téli gumi használat? Figyeljétek a Facebook oldalunkat és megtudjátok nemsokára mik a fejlemények! ,
Bár az Európai Unióban minden tagállam önállóan dönti el, hogy kötelező jelleggel előírja-e a téligumi használatot (illetve, hogy mely intervallumban és milyen járműtípusokra), mégis úgy látszik, az Uniós irányelvet követi egyre több tagország. Azaz, kötelező teszik a téli abroncsok felszerelését.
Vannak országok, ahol már hosszú hagyománya van a kötelezettségnek, de vannak friss belépők is.

Ilyen például Luxemburg, ahol a 2012-es év október elsejétől került bevezetésre a téligumi szabályozás. Az az autós, aki rá akar menni a luxemburgi utakra, téli körülmények között, nem ússza meg a téligumi cserét. Ellenkező esetben 74 eurós büntetésre számíthat. Téli körülmények alatt a hó minden formáját (havas eső, tömör hó, latyakos felület vagy akár a dér) értik a luxemburgi hatóságok.