Eredményes a Hankook sztrájk, béremelés a rácalmási gumigyárban

Mind a fizikai, mind a szellemi munkát végző Hankook munkatársak megkapják visszamenőleg az emelést. Előbbiek öt és fél, utóbbiak öt százalékos emelésre számíthatnak. Székely kiemelte továbbá, hogy a béren kívüli juttatási csomag is emelkedik. Ezen a területen több mint 6%-os az emelés és bónuszokat is kilátásba tett a Hankook menedzsment, az egyéni teljesítmények függvényében. Ez a Hankook gumigyár nyereségén is múlik.

A hírt a gumiabroncs gyár vezetősége is megerősítette, ám ők igen szűkszavúan kommentelték az eredményt, hiszen mint tudjuk ez egy kikényszerített lépés a szemszögükből. Roy Katalin – Hankook gumigyári szóvivő – csak az emelés tényét közölte, mindenféle számadatok nélkül.

Csatát nyert tehát a Vegyipari Dolgozók Szakszervezete. Azt meg csak remélem, hogy háború nincs is.
A hírhez tartozik még, hogy a sztrájkbizottság nem oszlott még fel, ehhez ugyanis a dolgozók közös felhatalmazása szükséges.

Elviekben zavartalanná vált tehát ay egyre jobb eredményeket felmutató Hankook téligumik előállítása.
,A rácalmási Hankook gumigyárból - ahol éventeközel 25 millió nyári és téli gumiabroncs készül - ellentétes előjelű híreket lehetett hallani az elmúlt hónapokban. Szinte párhuzamosan zajlott az üzembővítés és a dolgozói sztrájk. Utóbbinak kiváltó oka a bérfejlesztés, vagy annak elmulasztása volt.

Nos, Székely Tamás, a sztrájkbizottságot vezető, így a dolgozói érdekeket képviselő szakszervezetestől megtudtuk, megszületett a megállapodás a gumigyári dolgozók bérfejlesztéséről, vagyis a sztrájkfenyegetettség sikeres volt.