Készüljünk, havazni fog!

A lenti képes is jól látszik, hogy miért érdemes téli gumira váltani időben.


Téli abronccsal hamarabb megállhatunk váratlan helyzetekben, valamint pontosabban irányíthatjuk autónkat, egy szó, mint száz, télen igenis kell a téli gumi a biztonságos közlekedéshez! Szóval, ha még nyári abroncs van a gépjárművén, itt az ideje egy időpontot foglalni a legközelebbi gumiszervizbe, és a következő roham előtt lecserélni a nyári gumikat téli papucsra. Ha már fent vannak a téli gumik, akkor is figyeljünk a gumik állapotára, ellenőrizzük a légnyomást rendszeresen, valamint a profilmélységet is bizonyos időközönként. A téli abroncsok profilmélységének minimuma 4 mm, ez alatt már nem nyújt megfelelő védelmet téli útviszonyok mellett. Ha kopott abronccsal indulunk útnak, nem csak másoknak árthatunk, hanem saját pénztárcánknak is. Bármilyen apró koccanás is súlyos összegekbe kerülhet javítás szempontjából, arról nem is beszélve, hogy ha külföldre utazunk autónkkal, és téli gumink nem megfelelő állapotú (vagy egyáltalán nincs) akkor is komoly büntetésre számíthatunk. Ne sajnáljuk a pénzt egy olyan tartós használati tárgyra, ami a saját és családunk biztonságát szavatolja éveken keresztül. A MARSO kínálatában mindenki megtalálhatja a pénztárcájának megfelelő akciós téli gumit!

Készüljünk a télre, hogy ha pénteken megérkezik a hó, ne érjen váratlanul senkit! Figyeljünk az előrejelzésre, és figyeljünk egymásra!




Kép forrása: idokep.hu ,

Az ország egy részén idén már megmutatta magát a tél, viszont ha hinni lehet az előrejelzéseknek, hétvégén megérkezik hozzánk hosszabb távra is a hó és a jég. Ha emlékszünk az egy hónappal ezelőtti havazásra – a hótakaró nem tartott szinte egy napig sem – a hírek arról szóltak, hogy az emberek megrohamozták a gumiszervizeket, hogy téli gumira váltsanak. Ettől függetlenül még biztosan akad olyan - olvasóink között is - aki még nem váltott téli gumira. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy mennyit jelent egy téli abroncs, ha meg kell állni téli útviszonyok között!