Nokian Hakkapeliitta LT2 - Egy speciális téli gumi I. rész

A kiváló tapadás minden Hakkapeliitta termékre jellemző, azonban ez az új abroncs kiemelkedik elődei közül, kitűnő kopásállóságának köszönhetően és egyedülállóan stabil vezetési élményt biztosít. Megbízható tapadást nyújt extrém helyzetekben is, precíz, logikus és kiegyensúlyzott vezetni. Az abroncs pontos és stabil marad még a legnehezebb körülmények között is.

Egyedülálló, erős, tartós szerkezet

Ennek a nehézsúlyú profinak a felépítése terepjárók nagy kerekeihez, furgonokhoz, kis teherautókhoz  lett optimalizálva, hogy alkalmazkodni tudjon a nagy tengelyterhelés követelményinek. Az egyedülálló acél övbetét csomag, különösen megerősíti a futófelület széleit. Az acél övbetét csomag 60%-al több acélt tartalmaz, mint egy hagyományos személyi abroncs.
A remek tartósságot kiegészíti még a futófelület extrém szakadás és vágás biztos összetétele. A peremben elhelyezett kopásvédő növeli a megbízhatóságot.

Stabil kezelésű téli abroncs


„Az erős szerkezet mellett, a Hakkapeliitta téli abroncs család legújabb tagja stabil kezelhetőséget és folyamatos tapadást nyújt a futófelület agresszív középső mintájának köszönhetően. Az optimalizált futófelület mintájának kiemelt lamellái növelik a tapadást havon. A széles barázdák hatékonyan távolítják el a vizet és latyakot az abroncs és az útfelület közül.” mondta a Nokian Tyres termék fejlesztési menedzsere, Juha Pirhonen.

A masszív és hosszú futófelület blokk, ami a szélektől egészen az abroncs közepéig húzódik növelik a kezelhetőséget és a stabilitást a kopár utakon is. A nagy számú éles szélű futófelület blokkoknak köszönhetően az abroncs tapadása havon is kitűnő.

A lamella aktivátorok a futófelületen aktiválják a lamellák funkcióját, így garantálva a biztonságos vezetést gyorsan változó körülmények között.

Tapadás és erő az acélszegecsektől

A sokoldalú Nokian Hakkapeliitta LT2 téli abroncs sikeresen alkalmazza azokat az innovációkat és technikai megoldásokat, melyeket a többszörös teszt-győztes személygépkocsi abroncson, a Nokian Hakkapeliitta 7-en.
Egyedülálló téli tapadást és lágy úttartást garantál az orientáltan elhelyezett acél szegecsek és a futófelület blokkjainak elején található csepp alakú „Air Claw Technológiával” ellátott levegő elnyelő rázkódásmentesítő megoldás zökkenőmentes együttműködése. Ez a fejlesztés leginkább egy jó futócipő sarokpárnázásához hasonlítható: az abroncson található légrések enyhítenek és tompítanak az acélszegecsek ütközésén amikor az útfelülethez ér, valamint csillapítják a rázkódást. A légpárnás technológia csökkenti a gumiabroncs kopását és zaját, és javítja a szegecs tartósságát.

Kiegyensúlyozott még nehéz körülmények között is

Az erős hossz-és oldalirányú tapadás maximálásában nyolc sor szegecs segít, amik a futófelület külső részén helyezkednek el. A szegecseknek több éle van, hogy maximalizálják az érintkezési felületet, így javítva a tapadást csúszós felületen. A szegecsek bejáratás jelzőkkel vannak körbevéve, amik eltűnnek, ha az új gumiabroncs megfelelően be lett járatva. Az első 500 kilométeren óvatosan kell vezetni, kerülni az erőteljes gyorsítást, fékezést és a hirtelen kormánymozdulatokat. A jelzők segítenek a szegecsek egyenletes kidülledésében, így biztosítva a biztonságos csatlakozást az úttesthez.

További téli biztonság

Plusz kényelmet és biztonságot ad az abroncson elhelyezett Vezetés Biztonsági Indikátor (Driving Safety Indicator-DSI) és a hópihe szimbólum (WSI), amik egymás mellett helyezkednek el. A Vezetés Biztonsági Indikátor egy alapvető felszerelés minden Nokian abroncson. Az abroncs felületének a közepén, egyértelműen mutatja, hogy százalék maradt a barázdából a futófelületen. Ahogy a számok kopnak, úgy kopik az abroncs is.

A hópihe szimbólum (WSI) is a téli biztonságra hívja fel a figyelmet. 40% barázda mélységig lesz látható. Ha a hópihe eltűnik, a sofőrnek új abroncsot ajánlott vennie, hogy biztosítsa a megfelelő biztonságot.

A helyes abroncsnyomás különösen fontos ha szállítmányozással foglalkozik, és nehéz rakományt szállít. A helyes abroncsnyomás javítja a vezetési élményt és biztosítja a szerkezet tartósságát, csökkenti a gördülési ellenállást az üzemanyag-fogyasztás. A gumiabroncson található egy információs mező, amelyre feljegyezhetjük a megfelelő abroncsnyomást és az abroncs helyzetét a kocsi alatt.

Széleskörű méretválasztékkal lesz elérhető a Nokian Hakkapeliitta LT2, mely 12 modellt tartalmaz, 16-tól 18 colos abroncsméretig. Az új termék kiskereskedelmi forgalmazása már megkezdődött a Nokian abroncsok fő piacain.
,

Az új Nokian Hakkapeliitta LT2 speciális téli gumiabroncs erőt és stabilitást ad igénybevett felhasználáshoz.


Az új Nokian Hakkapeliitta LT2 téli gumi a kompromisszummentes tapadást és a kivételes tartósságot egyesíti magában. Strapabíró, nagy terhelésű használatra lett kialakítva, például nehezebb négy kerék meghajtású terepjárókhoz, így nem inog meg, nem akad el, könnyedén és biztonságosan mozog csúszós, jeges utakon és hóval borított terepen sem!