Continental gumiabroncsok

A Continental gumigyárat 1871-ben 9 bankár és gyáriparos alapította Hannoverben Continental-Caotchouc und Gutta-Percha néven. A cég hivatalos szimbólumát, az ágaskodó paripát 1882 októberében jegyezték be és a mai napig védjegye a vállalatnak.

A német gumiipar az 1920-as évekre folyamatosan fejlődött és több nagyvállalat jött létre, ekkor fogalmazódott meg bennük az egyesülés. A gumigyártás legjelentősebb képviselői „Continental Gummi-Werke AG” néven egyesültek. Az így létrejövő vállalat termelése Németországra korlátozódott, exporttevékenysége viszont folyamatosan nőtt.

Továbbiakban a Continental tudatosan elkezdte kiépíteni globális termelő- és kereskedelmi hálózatát. Megszerezte az amerikai Uniroyal Inc. európai abroncstevékenységét majd felvásárolta az osztrák Semperit gumigyárát. 1993-ban többségi tulajdon részt vásárolt a csehországi Barum vállalatban így jelentősen növelte piaci részesedését Kelet-Európában.

A gumigyár megalapítása idején kizárólag Németországban folyt a gyártás és a kutatás, hozzávetőlegesen 200 munkavállalóval, napjainkban 150.000 fő dolgozik 45 ország 193 helyszínén. 

Continental vállalat megalapítása óta tudatos és folyamatos fejlődés árán vált mára a világ egyik legnagyobb autóipari beszállítójává. A Continental gumiabroncsok kiváló menettulajdonsággal bírnak száraz és nedves úton egyaránt, a prémium abroncs minőséget, a több mint 140 éves tapasztalat szavatolja.

Continental gumiabroncsot keresel?


Continental
COMBINE MASTER
Continental
COMPACTMASTER AG
Continental
COMPACTMASTER EM
Continental
TRACTOR 70
Az új Tractor70 gumiabroncsok szélesebbek, mint a szabványos abroncsok, így nagyobb talajlenyomatot eredményeznek. Az optimális öntisztító tulajdonságokkal kombinálva a sima, lekerekített bordafülekkel a Tractor70 nagy vonóerőt biztosít. Az új peremkialakítással más gumiabroncsoknál alacsonyabb nyomással…

Az új Tractor70 gumiabroncsok szélesebbek, mint a szabványos abroncsok, így nagyobb talajlenyomatot eredményeznek. Az optimális öntisztító tulajdonságokkal kombinálva a sima, lekerekített bordafülekkel a Tractor70 nagy vonóerőt biztosít. Az új peremkialakítással más gumiabroncsoknál alacsonyabb nyomással is képes működni, így kevésbé terheli a talajt.
• Nagyon robusztus az innovatív peremkialakításnak és az N.flex © technológiának köszönhetően.
• Kíméletes talajkezelés a széles talajlenyomatnak köszönhetően.
• Jobb vonóerő a szélesebb talajlenyomat miatt, mint a Tractor85 esetében.
• Jó kapaszkodás a sima és lekerekített bordaközi kialakítás miatt.
Magas kapaszkodóképesség
• A 0.2 barral kevesebb légnyomás szélesebb talajlenyomatot, nagyobb vonóerőt és kisebb talajtömörítést jelent.
• Kiváló öntisztulás a sima, egymáshoz illeszkedő bordaközi kialakításnak köszönhetően.

Continental
TRACTOR 85
A Tractor85 minden évszakra és minden felületre alkalmas gumiabroncs. Ez egy valódi mindenes: elég szűk ahhoz, hogy finoman illeszkedjen a barázdába, de elég széles ahhoz, hogy betöltse a sokoldalú, nagy teherbírású gumiabroncs szerepét. A különleges N.flex technológiának köszönhetően a Tractor85 tartós…
A Tractor85 minden évszakra és minden felületre alkalmas gumiabroncs. Ez egy valódi mindenes: elég szűk ahhoz, hogy finoman illeszkedjen a barázdába, de elég széles ahhoz, hogy betöltse a sokoldalú, nagy teherbírású gumiabroncs szerepét. A különleges N.flex technológiának köszönhetően a Tractor85 tartós és robusztus. Nejlon karkasza rendkívül rugalmassá teszi, így a gumiabroncs nagyobb ütődéseket is képes elnyelni, és kevésbé hajlamos a lapos abroncsrészek kialakulására – a kényelmesen haladásért szántóföldön és aszfalton egyaránt.
• Nagyon robusztus az innovatív peremkialakításnak és az N.flex © technológiának köszönhetően.
• Komfortos az N.flex technológia eredményeként.
Komfort
• A nejlon karkasz rugalmassága minden alkalmazási helyzetben jobb csillapítást eredményez.
• Az alacsony zsugorodású nejlon csökkenti a lapos abroncsrészeket a kényelmesebb haladásért.
Continental
TRACTOR MASTER

Hírek